India Spirit Egyesület

Holisztikus India Élmény

Kapcsolat

India Spirit Egyesület

Nonprofit Egyesület

Székhelye: 3300 Eger, Iskola u. 1-­3. 6. ép. C. lh. fsz. 6.

Telefon: +36-30/630-2583

E-mail: info@indiaspirit.hu

Nyilvántartási száma 10­-02-­0002667

Adószám: 18730599-1-10

Kövess minket a Facebookon!

Delhiben a helyzet változatlan

 

Ami leginkább magával ragad, az a látszólagos káoszon belüli rend, és az emberek néha irracionális viselkedése mögötti értelem. Ebbe szeretnék egy kis bepillantást nyújtani nektek az előadásommal.
Csodálatosak az emberek, akiknek a világszemlélete és a szokásai az 5000 éves hagyományokon nyugszanak, akiknek nagy része még 50-60 évvel ezelőtt is úgy élt, mint az ősei 500, vagy 1000 évvel azelőtt.


Karádi Csaba, vagy ahogy sokan ismernek, Caitanya dasa (Csétanya Dász) vagyok. 1991-ben jártam először Indiában. Azóta járok ki rendszeresen – évente többször is. Éltem is kint huzamosabb ideig, mondhatnám: India az egyik szerelmem. Ez nem az utazásról szól, ez maga az élet.

Az első pillanat beszippantott – tudtam, hogy ez az én világom. Nem India építészete fogott meg, és nem is a kulturális sokszínűség. Delhi utcáit járva ezek nem igazán jutnak eszedbe.

A maharadzsák kincsét sem könnyű megpillantani. Már csak azért sem, mert nem sok maradt belőle.

A kulináris élmények? Az igaz, hogy az indiai konyhaművészet ott van a csúcson, de amikor európai ember meglát egy-egy utcai „látványkonyhát”, ijedtében azt sem tudja, hova kenje magára a fertőtlenítő gélt.

Ami leginkább magával ragad, az a látszólagos káoszon belüli rend, és az emberek néha irracionális viselkedése mögötti értelem. Ebbe szeretnék egy kis bepillantást nyújtani nektek az előadásommal.

Csodálatosak az emberek, akiknek a világszemlélete és a szokásai az 5000 éves hagyományokon nyugszanak, akiknek nagy része még 50-60 évvel ezelőtt is úgy élt, mint az ősei 500, vagy 1000 évvel azelőtt, és akik 15 év alatt csatlakoztak és felzárkóztak a modern világhoz, és technikai-gazdasági nagyhatalommá váltak.

Ez az elegy elképzelhetetlen szituációkat és interakciókat szül, és az utazás során olyan érzelmi hullámvasútra kerülhetsz, ami egész életeden nyomot hagy. 

Várlak előadásomon erre a kis utazásra.

Ételkóstoló:

Ingyenes vegetáriánus ételkóstoló az előadás végén.

Időpont:

Május 9. 18.00 óra.

Helyszín:

Eger, Tűzoltó tér 5. A Govinda étterem épülete.

A részvétel és a vegetáriánus ételkóstoló ingyenes.

Szervezők:

India Spirit Egyesület www.indiaspirit.hu

Govinda Étterem www.govindaeger.hu

MKTHK www.krisna.hu

vissza