India Spirit Egyesület

Holisztikus India Élmény

Kapcsolat

India Spirit Egyesület

Nonprofit Egyesület

Székhelye: 3300 Eger, Iskola u. 1-­3. 6. ép. C. lh. fsz. 6.

Telefon: +36-30/630-2583

E-mail: info@indiaspirit.hu

Nyilvántartási száma 10­-02-­0002667

Adószám: 18730599-1-10

Kövess minket a Facebookon!

A káosz földjén él egy nép

 

Indiában utazni csodálatos élmény. Egy olyan világ, ahol az emberek világszemlélete és a szokásai az 5000 éves hagyományokon nyugszanak, akiknek nagy része még 50-60 évvel ezelőtt is úgy élt, mint az ősei 500, vagy 1000 évvel azelőtt, és akik 15 év alatt csatlakoztak és felzárkóztak a modern világhoz, és technikai-gazdasági nagyhatalommá váltak.


Csétanyja dász, avagy Karádi Csaba vagyok, 30 éve Krisna-hívőként pergetem a napjaimat.

’91-ben jártam először Indiában. Aztán még igen sokszor. Az első pillanattól kezdve tudtam, hogy ez az én világom. Imádom.

Tisztes állampolgárok első pillanatban megrökönyödnek, amikor elhagyják a repülőteret és bekeverednek valamelyik nagyvárosba. Vannak, akik a második pillanatban is. Van, amikor a rököny vidéken sem múlik el. Sőt! Az utazás végéig megmarad India az a világ, aminek a felfedezéséhez, még most is kell némi elszántság. Pedig hol van már a ’80-as ’90-es évek vadromantikája?

Bár mostanság egyre ritkább, amikor

  • már csak a busz tetejére férsz föl,
  • amikor az iránytaxiban hátba rúg az útitárs kecskéje,
  • amikor ugranod kell, nehogy bokán köpjenek bétel-lével (nyállal),
  • amikor nem tudod eldönteni, hogy a bérelt taxidban ülő idegenek a sofőr  rokonai, vagy a sofőr magánbiznisze keretében ülnek az „autódban”,
  • amikor nem vagy biztos benne, hogy a sofőröd betöltötte a 14-et,
  • amikor durván nem vagy benne biztos, hogy a sofőröd észrevette-e, hogy már percek óta a szembe-sávban száguldunk, és jön szembe a teherautó,
  • amikor teljesen bizonytalan vagy benne, hogy a patikus, aki kipakol eléd egy halom gyógyszert, értette-e, milyen betegségre keresel megoldást,
  • sőt!, ért e egyáltalán bárki bármit, akivel interakcióba kerülsz….

Szóval ezek a dolgok egyre ritkábban fordulnak elő, de még mindig elég sokszor ahhoz, hogy, ha egyszer eljutsz Indiába, el akarj jutni még egyszer. Nem azért mert közben megbuggyantál, hanem mert ezek a dolgok a káosz mögötti csodálatos világot fűszerezik, és ezt meg akarod nézni újra. Meg újra… (lásd a fotókat a cikk alján!)

Mert Indiában utazni csodálatos élmény. Egy olyan világ, ahol az emberek világszemlélete és a szokásai az 5000 éves hagyományokon nyugszanak, akiknek nagy része még 50-60 évvel ezelőtt is úgy élt, mint az ősei 500, vagy 1000 évvel azelőtt, és akik 15 év alatt csatlakoztak és felzárkóztak a modern világhoz, és technikai-gazdasági nagyhatalommá váltak.

Ez az elegy elképzelhetetlen szituációkat és interakciókat szül, de az utazás során olyan világba léphetsz, amit sehol máshol nem lehet megtalálni.

Az előadásomon ebbe a csodavilágba foglak elkalauzolni.

Ételkóstoló:

Ingyenes vegetáriánus ételkóstoló az előadás végén.

Időpont:

2019. január 30. (szerda), 18 órától

Helyszín:

Eger, Tűzoltó tér 5. A Govinda étterem épülete.

A részvétel és a vegetáriánus ételkóstoló ingyenes.

Szervezők:

India Spirit Egyesület www.indiaspirit.hu

Govinda Étterem www.govindaeger.hu

MKTHK www.krisna.hu

vissza