India Spirit Egyesület

Holisztikus India Élmény

Kapcsolat

India Spirit Egyesület

Nonprofit Egyesület

Székhelye: 3300 Eger, Iskola u. 1-­3. 6. ép. C. lh. fsz. 6.

Telefon: +36-30/630-2583

E-mail: info@indiaspirit.hu

Nyilvántartási száma 10­-02-­0002667

Adószám: 18730599-1-10

Kövess minket a Facebookon!

EREDET - a világ és az élet keletkezésének misztériuma

 

Honnan származik az univerzum, a lenyűgöző élővilág és maga az ember?
Az India Spirit előadássorozat keretében június 12-én 18 órától vetítéssel egybekötött előadás Egerben a Tűzoltó tér 5. szám alatt, a Govinda étterem épületében.
A részvétel és a vegetáriánus ételkóstoló ingyenes.


Létünk egyik legizgalmasabb kérdése a végső eredet. Honnan származik az univerzum, a lenyűgöző élővilág és maga az ember? A közkeletű evolúcióelmélet szerint az élet minden formája csupán véletlenek és kiválogatódás eredménye. Azonban vannak olyan merész tudósok, akik amellett érvelnek, hogy az élő szervezetek komplexitása egy felsőbb, intelligens tervezőre utalnak, ahogy azt a monoteista vallások is állítják. Az előadás során a világ egyik legősibb, mégis kevésbé ismert felfogásába, az indiai védikus írásokban szereplő keletkezéstörténetbe is bepillantást nyerünk.


1970-ben születtem Egerben. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem bölcsészettudományi Karán végeztem kulturális antropológusként 1997-ben. Vaisnava teológus diplomámat 2005-ben kaptam. PhD tanulmányaimat az ELTE BTK történelem szakán végeztem, disszertációmat tudománytörténeti témában védtem meg 2016-ban.

Jelenleg a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola adjunktusa vagyok. Vezetésemmel működik a Védikus Tudományok Kutatóközpontja, amely különféle tudományterületeken vizsgálja a modern tudomány és a vaisnava filozófia közötti összefüggéseket. Emellett az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) egyesület elnökségi tagja vagyok.
Kutatási területeim: a hinduizmus irányzatai; összehasonlító vallásfilozófia, a modern tudomány kulturális hatásai.

Könyveim : Ahol megáll a tudomány (1999); A természet IQ-ja (2002, angolul 2009); Kereszténység és Krisna-hit: párhuzamok és eltérések (2004); Mi van,
ha nincs evolúció? (2007).


Ételkóstoló:

Ingyenes vegetáriánus ételkóstoló az előadás végén.

Időpont:

2017. június 12. hétfő 18 órától.

Helyszín:

Eger, Tűzoltó tér 5. A Govinda étterem épülete.

A részvétel és a vegetáriánus ételkóstoló ingyenes.

Szervezők:

India Spirit Egyesület www.indiaspirit.hu

Govinda Étterem www.govindaeger.hu

MKTHK www.krisna.hu

vissza